Om husen

De harmoniskt färgsatta husen med unika fasader är mellan 4 och 7 våningar höga. Ritade av den prisbelönta arkitektfirman Bergcrantz med en djärv design som samtidigt harmonierar med omgivningen.

När kvarteret med alla åtta husen är på plats utgör husens grönskande gårdar attraktiva ytor för gemenskap och avslappnat umgänge med grannar och vänner. För ökad säkerhet och tillgänglighet är husen utan källare. De kodlåsförsedda lägenhetsförråden och andra gemensamma ytor ligger i gatuplan där de är lättare för dig att nå. På gatuplan finns även flera lägenheter utformade som “bokaler” med ingång direkt från gatan. Gamla uppsalavägen förvandlas till en stadsgata med inbjudande fasader med mycket glas.

Kriterier vid uthyrning
För att hyra en lägenhet av oss på Fortis Fastigheter så behöver du leva upp till våra kriterier.

Din årsinkomst före skatt måste vara minst tre gånger så hög som årshyran. Om du din inkomst saknar upp till max 10” av inkomstkravet är det möjligt att komplettera ansökan med en borgensman.
Du som är student med fullt CSN som inkomst behöver ha en borgensman. Din borgensmans årsinkomst behöver vara minst 4 gånger årshyran. Du kan ha två borgensmän. Som student kan du hyra endast hyra lägenheter med 1-2 rum. Du som hyr av oss behöver ha en fast inkomst, exempelvis någon av dessa anställningsformer:

– tillsvidareanställning
– provanställning
– projektanställning
– långtidsvikariat

Om du har tidsbegränsad anställning, studiemedel eller A-kassa, ska den inkomsten vara säkrad minst 6 månader efter tillträdesdatum och du behöver även en borgensman.
Din inkomst ska vara säkrad minst 6 månader efter tillträdesdatum. Den ska styrkas med ett anställningsintyg där det framgår vilken anställningsform du har. Är du student ska du skicka en kopia på antagninsbeslut. För att din ansökan ska vara komplett behöver du även skicka in de tre senaste lönespecifikationerna eller specifikation på utbetalning av pension, inkomst vid CSN eller annan form av inkomst. Vi gör alltid en kreditupplysning på dig som ansöker, om du har betalningsanmärkningar godkänns inte din ansökan.

Du som bor hos oss får inte äga någon annan form av fast boende under den tiden du är hyresgäst hos oss. Innan du tecknar hyresavtal med oss behöver du därför skicka med en kopia på mäklaruppdrag för försäljning av bostadsrätt eller villa. Om du idag bor i en hyresrätt behöver visa en kopia på det uppsagda hyreskontraktet.


Du behöver ha bra boendereferenser för att hyra hos oss. Det betyder att vi vill veta om du skött din tidigare lägenhet, betalat i tid eller orsakat störningar.


Ett annat dokument du behöver förbereda är familjebevis när du vill acceptera en erbjuden lägenhet är familjebevis som du beställer från skattemyndigheten.


Bra att veta
Fortis Fastigheter förbehåller sig rätten att välja hyresgäst.
Du behöver ha en giltig hemförsäkring under hela hyrestiden.
För att motverka dåliga boendeförhållanden har vi regler mot trångboddhet. Det antal personer som ska bo i lägenhet ska vara rimligt i proportion till lägenhetens planlösning och storlek.