Lägenheterna

I Fortis Nyby kan du välja mellan yteffektiva ettor, trevliga tvåor, även som “bokaler” och trivsamma treor med rejäl standard och smarta planlösningar. Varje lägenhet är utrustad med stilrena, arkitektritade kök i smakfulla jordfärger och lackade köksluckor.
Lackad ekparkett möter upp de moderna fönsterdörrarna i ljusgrått som leder ut till din egen balkong. De integrerade vitvarorna i köket är av god kvalitet och en riktig köksfläkt håller luften fräsch, inga ineffektiva kolfilterfläktar här inte. Badrummet är såklart helkaklat med varmgrå klinker och stänkskydd i glas. Varje badrum även är utrustat med smart förvaring och kombinerad tvättmaskin/torktumlare, inga fler tråkiga dagar i tvättstugan! Singlar och kompisboende, små barnfamiljer, sambos och pensionärer, alla trivs här.

Individuell debitering
I varje lägenhet finns mätare som gör det enkelt att hålla koll din på energi- och vattenförbrukning. Du betalar bara för det du använder.

1000 MB/S ingår
Vare sig du är gamer eller mest surfar och skickar mejl så kommer du älska bredbandet på 1000 MB/S som ingår i hyran.

Smarta energilösningar
På taket i husen i kvarteren sitter solceller som skapar hållbar energi. Tillsammans med fjärrvärme och energiåtervinning hjälper den till att värma din bostad. Du kan även reglera ventilationen för att sänka temperaturen till exempel när du reser bort för att spara värme och pengar. Våra bil- och cykelpooler gör det också enklare att leva hållbart.

Smart porttelefon
När ett besök söker dig på porttelefonen så ringer det i din mobil som du också använder för att öppna dörren. En bekväm lösning som betyder att du inte behöver vara hemma för att ta emot ett bud.

Ettorna
Våra minsta men inte desto mindre mysiga lägenheter finns på varje våningsplan. De är mellan 28-29 m2 med rymliga badrum, härliga balkong och snygga, smarta köksdelar.

Tvåorna
För dig eller som behöver mer utrymme är våra välplanerade tvåor helt rätt, med öppen planlösning i det kombinerade köket/matsalen och trivsamt sovrum eller vardagsrum för sköna hemmakvällar. Tvåorna är mellan 42 och 27m2 stora.

Treorna
De största lägenheter på 57-58 m2 för dig som mycket ytor har ett extra rum som ger möjlighet till separat sovrum och vardagsrum, eller varför inte ett arbetsrum? Två balkonger gör treorna extra trivsamma.

Bokalerna
En bokal är en kombination av en bostad och verksamhetslokal. Här kan du som är entreprenör eller egenföretagare förverkliga dina idéer och bedriva din verksamhet på samma yta i en smart lokal med ingång direkt från gatan.

Gemensamma utrymmen ger liv och rörelse mellan husen. I Fortis Nyby grönskande bakgårdar finns plats för samvaro, avslappning och utomhusträning. Du kan promenera på slingrande stigar där bekväma parkbänkar och grillplats för glada middagar i det gröna finns utplacerade tillsammans med kvarterets egna boulebana. Lekplatsen för kvarterets ungar är utrustad med säkra och stabila ställningar för glada lekar.

Utegym
I ur och skur kan du träna av hjärtats lust i kvarterets egna utegym. Här finns hållbara maskiner  för varierad och flexibel träning.

Cykelförråd o verkstad
I Uppsala är cykeln det bästa sättet att ta sig fram. I den gemensamma cykelverkstaden kan du serva och meka med din tvåhjuling så har du glädje av den länge.

Elcykelpoolen
På en eldriven cykel tar det inte mer än 10 minuter att nå centrala Uppsala. Med den gemensamma elcykelpoolen blir färden enklare och du slipper investera i dyr utrustning. Cykelpoolen är öppen för alla boende i kvarteret.

Bilpoolen
För dig som inte vill äga en bil men behöver enkel tillgång har vi skapat en bilpool. Öppen för alla hyresgäster med körkort för att hyra eldrivna bilar för olika behov från vår bilpoolspartner.

Bilparkering
Bilpoolens fordon finns på kvarterets parkering där du som har bil kan hyra en plats. För dig med elbil finns laddstationer färdiga för användning. 

Miljörum
Här kan du lämna glas, plast, tidningar, metall, kartong och annat för retur. Vi har även en yta för återvinning där kan du lämna fungerande, hela och rena saker som du inte behöver längre, kanske finns det en granne som blir glad för dem?

Runt hörnet

Inte långt från vårt kvarter finns det mesta du behöver; köpcentrum, livsmedelsaffär, förskolor, parker och friluftsområden. I anslutning till vårt kvarter finns en hållplats där regelbundna bussar snabbt tar dig till Uppsala centrum och det närbelägna köpcentret i Gränby.

Kriterier vid uthyrning
För att hyra en lägenhet av oss på Fortis Fastigheter så behöver du leva upp till våra kriterier.

Din årsinkomst före skatt måste vara minst tre gånger så hög som årshyran. Om du din inkomst saknar upp till max 10” av inkomstkravet är det möjligt att komplettera ansökan med en borgensman.
Du som är student med fullt CSN som inkomst behöver ha en borgensman. Din borgensmans årsinkomst behöver vara minst 4 gånger årshyran. Du kan ha två borgensmän. Som student kan du hyra endast hyra lägenheter med 1-2 rum. Du som hyr av oss behöver ha en fast inkomst, exempelvis någon av dessa anställningsformer:

– tillsvidareanställning
– provanställning
– projektanställning
– långtidsvikariat

Om du har tidsbegränsad anställning, studiemedel eller A-kassa, ska den inkomsten vara säkrad minst 6 månader efter tillträdesdatum och du behöver även en borgensman.
Din inkomst ska vara säkrad minst 6 månader efter tillträdesdatum. Den ska styrkas med ett anställningsintyg där det framgår vilken anställningsform du har. Är du student ska du skicka en kopia på antagninsbeslut. För att din ansökan ska vara komplett behöver du även skicka in de tre senaste lönespecifikationerna eller specifikation på utbetalning av pension, inkomst vid CSN eller annan form av inkomst. Vi gör alltid en kreditupplysning på dig som ansöker, om du har betalningsanmärkningar godkänns inte din ansökan.

Du som bor hos oss får inte äga någon annan form av fast boende under den tiden du är hyresgäst hos oss. Innan du tecknar hyresavtal med oss behöver du därför skicka med en kopia på mäklaruppdrag för försäljning av bostadsrätt eller villa. Om du idag bor i en hyresrätt behöver visa en kopia på det uppsagda hyreskontraktet.


Du behöver ha bra boendereferenser för att hyra hos oss. Det betyder att vi vill veta om du skött din tidigare lägenhet, betalat i tid eller orsakat störningar.


Ett annat dokument du behöver förbereda är familjebevis när du vill acceptera en erbjuden lägenhet är familjebevis som du beställer från skattemyndigheten.


Bra att veta
Fortis Fastigheter förbehåller sig rätten att välja hyresgäst.
Du behöver ha en giltig hemförsäkring under hela hyrestiden.
För att motverka dåliga boendeförhållanden har vi regler mot trångboddhet. Det antal personer som ska bo i lägenhet ska vara rimligt i proportion till lägenhetens planlösning och storlek.